Pasaules pārtikas dienā

16.oktobrī, Pasaules Pārtikas dienā, Rīgas 69.vidusskolas Ekopadomes pārstāvji kopā ar skolotājiem un skolēniem aktualizēja pārtikas nozīmi mūsu ikdienā, apzinoties tās ceļu līdz mūsu galdam, sākot ar iesēšanu un beidzot ar ēdiena pagatavošanu. Skolēni mācību stundās izzināja pārtikas ražošanas enerģijas resursus, diskutēja par šo tēmu un to radoši vizualizēja. Lai veicinātu ikdienas paradumu mazināt pārtikas atkritumus, skolēni atkārtoti tika aicināti pusdienot atbildīgi, apēdot to, kas ir uz šķīvja. Tuvojoties skolēnu rudens brīvdienām un attālinātajam mācību procesam, Ekopadome aicina ikvienu būt atbildīgam pret ēdienu arī savās mājās, cienot un novērtējot enerģijas resursus par labu ilgtspējīgai vides attīstībai. Nopērc, pagatavo tik, cik vari apēst! Izvēlies kvalitatīvu un veselīgu pārtiku! Atbalsti vietējos ražotājus! Esi sev, citiem un videi draudzīgs! #Ekoskola#FoodHeroes#WorldFoodDay