11.okt., 14.okt.
Mācību ekskursija. 7 soļu ietvaros. Vietējo produktu izmantošana.
8.b un 9.a klases skolēni apmeklēja karameļu darbnīcu Jelgavā
Mērķis: iepazīt karameļu darbnīcu un tās darbību, kādus produktus ražošanā izmanto.
Uzdevumi.
Noklausīties stāstījumu par Karameļu darbnīcu.
Noskatīties karameļu gatavošanas paraugdemonstrējums.
Nodegustēt karameles.
Pagatavot savu karameli.
19.oktobris
Ciemos pie skolas pavāriem. Aktivitāte 7 soļu ietvaros.
1.a klases skolēni iepazinās ar skolas virtuvi, uzzināja no kādiem produktiem tiek pagatavots ēdiens.
Vietējo produktu izmantošana.
7.- 21.oktobris
Pētījums “Mūsu mājas pārtika”, anketēšana Aktivitāte 7 soļu ietvaros.
Skolas e-pastā skolēni un viņu vecāki tika informēti par Ekoskolas tēmu “Ēdam atbildīgi un pielikumā tika pievienota anketa, kura bija jāizpilda un jāatsūta atpakaļ skolas e-klasē.
120 skolēni un 120 skolēnu vecāki un 1 skolotājs
15.-22.oktobris
Pārtikas izvērtējums skolas ēdnīcā un automātos.
Aktivitāte 7 soļu ietvaros.
10.klases skolēni veica skolas virtuves un skolā izvietoto automātu apsekojumu un vides novērtējumu.
Atbildīga pārtikas patēriņa globālās perspektīvas izprašana.