Gardumiem pa pēdām
9.oktobrī 7.a klase devās mācību ekskursijā, lai noskaidrotu, kā top visu iecienītie našķi – konfelādes, “Saldā brunete”, riekstiņi ar kondensētā piena pildījumu un kliņģeris. Ķekavā, kur top sulas konfektes konfelādes, skolēni piedalījās karjeras izglītības stundā – tie uzzināja ne tikai to, kā top šīs konfektes, bet arī, kādas profesijas pārstāvji ir iesaistīti to tapšanas procesā. Un, ja jau stāsts ir par gardumiem, neiztikt arī bez degustācijas un pašu veidotas konfektes. Savukārt Jauncodē, “Poļu namā”, kur top “Saldā brunete”, skolēniem bija iespēja vērot ražošanas procesu cehā. Un ne tikai! Tie kļuva par ražošanas dalībniekiem – katram bija iespēja saldo kārumu iesaiņot kastītē. Pēc labi padarīta darba arī pelnītā alga – tika nogaršota visa produkcija, kas top “Poļu namā”. Un dienas noslēgumā Ribbes dzirnavās skolēni iepazina miltu, putraimu un grūbu tapšanas procesu, iemēģināja roku malšanā un kopīgi gatavoja kliņģeri. Tika meklēta arī “apslēptā manta”. Kad visi noslēpumi tika izzināti, apslēptā manta atrasta un našķiem pilns vēders, īstais laiks baudīt dārzeņu zupu, pašgatavoto kliņģeri un piparmētru tēju. Visi foto šeit