Ekopadome aicina domāt par pārtikas atkritumu samazināšanu

Apmēram viena trešā daļa pasaulē saražotās pārtikas iet zudumā vai tiek izšķiesta. Tas nozīmē, ka ir izšķiests ievērojams daudzums resursu, kas patērēti to ražošanā — zeme, ūdens, enerģija un darbs. Arī Rīgas 69.vidusskolā Ekopadomes skolēni aktīvi pievērš uzmanību vienai no aktuālākajām problēmām visā pasaulē – pārtikas atkritumiem un akcijas “Ekobalss” (Jauno vides reportieru programma) ietvaros problēmas atspoguļošanai izveidojuši  vizuālu darbu, kurā parāda, cik vidēji mācību gada laikā skolēns rada pārtikas atkritumus, neapēdot pusdienas. Tiek norādīts arī uz resursiem, kas iztērēti pārtikas ražošanā – lauksaimniecības zeme, ūdens, enerģija un darbs. Akcijas laikā katram skolēnam ir iespēja padomāt, kā samazināt savu personīgo pārtikas atkritumu kalnu nākotnē un kādi ir iespējamie risinājumi to samazināšanai skolā.