Kulinārijas pulciņš

Pulciņa vadītāja –Solveiga Kotāne-Daukste

Piektdienas pēcpusdienās, kad mācību un darba nedēļa tuvojas noslēgumam, Rīgas 69.vidusskolas 2.stāvs smaržo, jo mājturības kabinetā rosās kulinārijas pulciņa dalībnieki skolotājas Solveigas Kotānes-Daukstes vadībā. Tie ir 5. – 12.klašu meitenes un zēni (jā, arī zēni!!!), kuri apgūst pavārmākslas noslēpumus. Kā atzīst skolotāja, skolēniem ērti ierīkotā virtuvē ir iespēja praktiski apgūt ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, noformēšanu, servēšanu, kā arī iegūt zināšanas par veselīgu uzturu. Šogad kulinārijas pulciņā īpašs uzsvars tiek likts uz Ekoskolas gada tēmas „Atkritumi” realizāciju, domājot gan par pārtikas atkritumu samazināšanu, gan par to pārstrādi kompostā, gan ēdiena pagatavošanu vajadzīgajā daudzumā. Netiek aizmirsts arī par vietējo ražotāju produkciju, videi un veselībai draudzīgiem pārtikas produktiem. Skolēni nes arī pašu audzētus dārzeņus. Pulciņa dalībniece Gita no ķirbja, kas auga piemājas dārzā, gatavoja gan ķirbju kūku, kas mēroja savu ceļu kopā ar Skolēņu padomes jauniešiem līdz Ķemeru nacionālajam parkam, gan sklandu raušus, interpretējot tradicionālo recepti.

Skolēni ar pulciņa vadītāju sarūpē  arī pārsteigumus, piemēram, skolotājiem skolotāju dienā tika uzcepti veselīgi auzu pārslu cepumi no Latvijā audzētām auzu pārslām, bet uz Ziemassvētkiem tradīcija ir cept piparkūkas un  dāvināt piparkūkas senioriem pansionātos.